Gologuzin svijet

Be naughty - save Santa a trip.08.03.2008.

Nije važno!

"Nsiam vrevoao da zpavrao mgou rzmaueti ovo što čtaim.

Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka sa Kmbreidža, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno je btino da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo pnaooosb, već rčei psmraota kao cleniu. Oavj preomećaj je šljiavo nzavan tipoglikemija. Začudjujuće, zar ne? A uevk ste msilili da je pavrpois vžaan..."

Draga moja Evita, zaista nije važno kako pišeš, nego šta pišeš. Ne zamaraj se više s tim. A znaš da će uvijek postojati zlobni ljudi.

Sretan ti 8.mart prekrasna ženo. Sretan i svim ostalim ženama koje su prekrasne i onima manje prekrasnim :)

07.03.2008.

Gdje sam bila, šta sam radila?!

Sjećal se neko od vas mog plana da sadim cvijeće?! Aman ovaj snijeg mi pokvari sve. Ali ipak nije mi bilo dosadno zadnjih dana, moram da se pohvalim.

Bila vam je Guza u distriktu. Prvo sam otputovala za Bijeljinu sa namjerom da upozanm jednom bloggera kojeg već dugo znam. Međutim kako su taj dan bile zadušnice(nek me ispravi neko ako sam pogrešno napisala) on nije mogao na taj randes sa mnom, zbog čega sam ja bila mnogo tužna. Al obećao je papak da će se odužiti(da me čuje udavio bi me).

Nego Bijeljina je mnogo lijepa. Nije mi jasno zašto je Banja Luka pored onako lijepe Bijeljine glavni grad?
Daljše, moj put se nastavio za Brčko, mojoj dragoj najboljoj prijateljici. Brčko.... lijep je grad, centar barem.Primjetih da je to grad sa najviše cuka lutalica i sa najviše kasina. Sava je lijepa ali zelena, nekako sam mislila da je druge boje..... Da se pohvalim, pljunula sam u Hrvatsku :)

Zaista godi s vremena na vrijeme promjeniti krevet, promjeniti zrak, promjeniti lica. Moj slijedeći trip je planiran za april, mojoj rozaliji Boemici, pa ćemo niz Bosnu do Mostara...
Ako ko hoće da se sretnemo u letu može se javiti na naše telefone 461-584. Zatim, dobijete centralu i na centrali tražite jednu gospođu koja se zove Sabaheta. Sabaheta će vas spojiti sa Draganom koji obično nije na lokalu kome vi tražite već ode da igra karte na lokalu 122. Pa vi ponovo pozovite Sabahetu da vam ona da lokal 122. A ako je on na 122 lokalu tražite da vas spoji sa lokalom 503 i tu vam se javi jedna baba. Babi morate glasnije govoriti. Baba, baba, trebao bih Boemicu il Gologuzu i tako to.Na taj način ćemo se lahko dogovoriti :)

Image and video hosting by TinyPic

03.03.2008.

Pusti granu!

Jedan ateista pao je s litice i, dok se kotrljao niz strminu, uspjeo je da se uhvati za granu nekog žbuna, i tako ostao između neba i stijena u dubini provalije, svjestan da neće još dugo izdržati. Tada mu je sinula ideja.

"Bože!" prodrao se iz sveg glasa.
Tišina. Nije bilo odgovora.
"Bože!" ponovo je kriknuo. "Ako postojiš, spasi me i obećavam da ću vjerovati u tebe, a učiću i druge da vjeruju."

I dalje tišina. Iznenada, laknulo mu je kad se začuo dubok glas, koji je odjekivao kroz ponor: "Tako svi govore kad su u nevolji."
"Ne, Bože, ne!" dreknuo je, ohrabren. "Ja nisam kao drugi. Zar ne vidiš da sam već počeo da vjerujem, jer uspjeo sam da ti čujem glas? Treba samo da me spaseš i zazivaću tvoje ime do kraja svijeta!"

"Dobro", rekao je glas. "Spasiću te. Pusti granu."
"Da pustim granu?" dreknuo je čovjek u pometnji.
"Nisam valjda lud!"

U slijedećem postu pišem vam gdje sam ja ovaj vikend šetala gole guzice :)
KALENDAR

<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


LOGO BLOGA

Gologuzin svijet


MOJI PRIJATELJI

Backpacker
Koko Kokano
Dani loše poezije u zemlji Liliputanaca
više...


MOJI LINKOVI
Dušmani beware of the dog!

BROJAČ POSJETA

9983


Copyright © 2007

Blogger.ba