Gologuzin svijet

Be naughty - save Santa a trip.28.02.2008.

Ama neću da zaboravim...

Sinoć se odjavih sa emesena, lafo se odjavih, tj. sakrih se da pratim daljni razvoj događaja. Gledam ga, on ostao. A ja očekivala otići će čim se ja odjavim. Prođe akademskih petnaest minuta, on još tu. Radi koga, već se pitam? Prođe još jedna akademska četvrt, mozak mi tada već stvarno zaspao, a on još tu. E tu me uhvati huja, ugasim Slabinca(moj računar) i ljutito se pokrijem jorganom preko glave. Nabrajala sam još najmanje dvije akademske četvrtine. Kako to da on kad dođe na fakin emesen ja zapostavim sve ostale mile i ne mile mi kontakte,a on ostaje nakon mog odlaska?!

Sjetih se onda one noći u decembru kad me odbi od sebe ko kuju lutulicu, veli nemam pedigre. Od suza nisam ni vidjela šta mi piše, nisam mogla dobro da razaznam sve rečenice tipa:"Nisam te htio povrijediti. Prebolit ćeš ti mene. Ovako je bolje za oboje itd"
Bila sam razočarana, povrijeđena, uništenog ponosa i ega, a mislila sam majku mu da se i ja njemu sviđam. Ujutru sam mogla ocjediti svoj jastuk.

Image and video hosting by TinyPic
I wish I could gather all my tears, so I could fucking drown you in them.

Zatim je krenulo opet na bolje i onda ponovno odijanje u januaru. E toga kad se sjetim, iskreno mi bude žao same sebe i sad bih mogla zaplakati. A tad nisam. Valjda jer sam to već jednom s njim prošla. Nakon toga pokušala sam otjerati zlo od sebe, ubjeđujući se da ne volim beskičmenjake,kukavice i malodušnike, međutim evo me opet u istoj priči. Opet čekam da nam krene pa da me i po treći puta odbije.

Da li ću onda naučiti lekciju, pitam se.... a prije svega pitam se, zbog koga li on ostade sinoć nakon mog odlaska?!

26.02.2008.

Mislim da mi trebaju gardening lessons

Gledam maloprije ovaj predsjednikov blog i primjetih da čak i on češće piše nego ja. Pomislio bi neko da imam više obaveza od predsjednika, što naravno apsulutno nije tačno.
Ali eto nečim sam zauzeta toliko da nisam se udostojila otići na taj skup koji je održan nedavno u mojoj čaršiji.
Naravno nisam ni znala da je u gradu dok nisam primjetila nekad poslije podne, na ulicama više policije nego inače. Zamalo da dobijem kaznu zbog prelaženja preko crvenog.

Razmišljala sam da se od ovog proljeća počnem baviti nečim malo više damskim. Dosta mi je više štiljanja i okopavanja graha,luka,žita. Radije bih se bavila vrtlarstvom. Lijepi su dani, kako kad frišak je zrak, ptice pjevaju... nema smisla da dane provodim buljeći u monitor.

Eh sad ima jedan problem... ja o cvijeću nemam pojma. Nisam nikad posadila ni ružu a kamoli šta drugo. Pa bih vas dragi blogeraši i blogerašice zamolila da ako imate neki sajt o tom divnom hobiju da mi ga proslijedite

Kao znak zahvale uslikat ću vam svoj aBd prekrasni vrt nekad tamo u martu/aprilu

15.02.2008.

Šta mi je kupio dragi?!

A lijepo sam mu rekla da ništa ne kupuje

margarite gospodin nosonja i griotice :)
14.02.2008.

O boy, O boy...It's Valentines day...

Ustala sam rano, popila kafu, zagrlila sunce i onako naspavana i raspoložena, udahnila teški smrdljivi zrak svoje čarsije...
Ali ni to mi nije pokvarilo raspoloženje jer je danas Valentajns dej, iako sam mišljenja da je to komercijalizirani amerikanizirani praznik, no eto...

Onako fino razdrmana i razbuđena od šetnje, sjedoh na ovu svoju vrtiguz stolicu i brže bolje upalim emesen da vidim koliko mi je tajnih obožavatelja poslalo mail sa pitanjem: "vud ju bi maj valentajn"
Kad samo dva... pomislih da ni ta dva nisu za bacit i nestrpljivo čekah da otvori se inbox. Kad
gle čuda, prvi mejl "Dogster- Callin all talented dogs" a drugi "Birthday Reminder"
Eh tugo moja....

Svi vi kojima niko nije čestitao i uljepšao dan, bujrum evo teta gologuza nudi bobama


 Image and video hosting by TinyPic

12.02.2008.

Think before you stink.

Čitam ja jutros slijedeće: Pušenje može skratiti vaš penis za čitav centimetar. Erekcije ovise o dobrom protoku krvi, a pušenje stvrdnjava krvne žile otežavajući erektilnu cirkulaciju. Ako vam nije stalo do vaših pluća ili umiranja barem poštedite svoj penis.

 Image and video hosting by TinyPic

Te kopiram ovo drugu koji u vezi, tj u sexu ne dobija oralno zadovoljstvo i podrugljivo dodam: Vidiš bolje ti je što živiš bez toga.
A on će ti meni: Ja sam pušač, ako mi neko dokaže da će biti duži kad bih prestao, prestajem namah.

Hm...

10.02.2008.

Pujdo....

Smrt Denisa, tuče, pucnjave, cijene rastu, ljudi ne pomažu jedni drugima, svi samo o sebi brinu, priča se o novom ratu...

Šta da kažem? Nema se šta reći... Sve je suvišno...


 

08.02.2008.

Ponekad poželim....

Da nisam ovo što sam. A da nisam ovo što sam, možda bih bila nešto gore, pa onda još veći belaj.
Ipak poželim ponekad, da sam druge životne puteve birala, da sam sa nekih sišla na vrijeme, a ne nekima ostala.
Poželim da sam književnica pa da znam da otipkam ovo što mi po glavi kruži, ali nisam. Ustvari i ne znam o čemu da pišem...O tome što sam doručkovala jutros,pozivima koje sam primila,filmovima koje sam odgledala, o xafsingu usluga, o ispitima koje nisam pripremila, o ljubavi koju imam a nemam, o prijateljima koji odlaze,  o godinama koje prolaze?

Ništa me to ne zanima, ne razmišljam o tome stoga nemam ništa da napišem na te teme.
Razmišljam o njemu.Prva je moja misao kad se budim, posljednja kada sklapam oči tamo nekad iza ponoći. Razmišljam o njemu ko mi je niko i sve.  Neko o kome bih htjela pisati a ne smijem jer ga nemam, jer mi nije ni brat, ni drug, ni ljubavnik.... A imala bih šta, ali ne smijem.

Gdje da smjestim te misli, gdje da ih spakujem? Gdje da ga svrstam? Na koju policu da ga postavim? U koji podrum da ga odložim? Kako da ga zaboravim?

07.02.2008.

Kriza identiteta!

Dame i gospodo, dozvolite mi da se predstavim.

Ja sam gologuza iz prvog ce, sjedim sa onom plavom pirgavom što joj prednji zubi malo na juriš idu. A meni raste umnjak.
Inače sam profesionalna propuštačica prilika i ovdje sam da bih pobjegla od onih koje sam propustila. Htjedoh se nazvati debelguzom al vidjeh da jedna takva već postoji u ovoj bejha blogger zajednici. Usput da kažem, mrzim život u zajednici.

Odlučila sam, ovaj put ću da ostanem anonimna, ni riječ vam ne dam da iz mene izučete.
Neću vam reći da sam školu davno završila i da ne sjedim više ni skim. Da mi ne raste umnjak nego da me žulja ostatak zuba što mi smotani stomatolog nije znao izvaditi. Ne hodam gole guzice i već sam bila ovdje, na drugoj adresi, više od godinu dana. Ali ipak ću da ostanem anonimna.

Jer Bilo je vreme da već naučimo da u sebi ćutimo. Sve nas poziva na to. Priroda sama nam pomaže u tome. Vreme je, jer inače će nam se desiti da do kraja zlo živimo i, na kraju, ružno umremo. A to je strašno.

Andrić

 

 
KALENDAR

<< 02/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829


LOGO BLOGA

Gologuzin svijet


MOJI PRIJATELJI

Backpacker
Koko Kokano
Dani loše poezije u zemlji Liliputanaca
više...


MOJI LINKOVI
Dušmani beware of the dog!

BROJAČ POSJETA

9983


Copyright © 2007

Blogger.ba